Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα ψηφίσουν οι 6 Ευβοιώτες βουλευτές στην κρίσιμη ψηφοφορία!

Τι θα ψηφίσουν οι 6 Ευβοιώτες βουλευτές στην κρίσιμη ψηφοφορία
 











Με αγωνία περιμένουν όλοι οι Έλληνες τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα οδυνηρά μέτρα και σίγουρα όλοι θέλετε να μάθετε τι θα ψηφίσουν τελικά οι 6 Ευβοιώτες βουλευτές.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος για να πείσει ότι δεν θα ψηφίσει το νέο μνημόνιο διένειμε την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, όπου λέει ξακάθαρα ότι δεν θα ψηφίσει και επισημαίνει: 
"Εγώ δεν πιστεύω πως η Ε.Ε θα μας τιμωρήσει με χρεοκοπία αν πάμε σε εκλογές!  Όσοι φοβούνται εξάλλου πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ όσοι δεν φοβούνται πεθαίνουν μόνο μία φορά."
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους βουλευτές, ο Συμεών Κεδίκογλου υποστηρίζει σε δήλωσή του ότι εκ των υστέρων πληροφορήθηκε την ύπαρξη του ονόματος του στην κοινή δήλωση 19 βουλευτών, για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Το όνομα του κ. Κεδίκογλου, αναφερόταν μαζί με τα ονόματα των βουλευτών Ευβοίας Κατερίνας Περλεπέ (ΠΑΣΟΚ), Σίμου Κεδίκογλου, Κώστα Μαρκόπουλου (ΝΔ) και άλλων 15 βουλευτών, που προέρχονται από νησιά του Αιγαίου.
Οι 19 συνολικά νησιώτες βουλευτές φέρονταν, με επιστολή και παράλληλη ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή να ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν καμία πρόθεση να συμβάλουν στην ψήφιση μέτρων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κοινωνική συνοχή και τη βιωσιμότητα των νησιών.  
Ο Συμεών Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι το όνομά του βρέθηκε εν αγνοία του στη σχετική λίστα και επί της ουσίας του θέματος έκανε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:
"Για λόγους αρχής κάνω γνωστό ότι δεν ενημερώθηκα για τη σχετική δήλωση. Θέση μου είναι ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα για τις περιοχές που έχουν πραγματική ανάγκη.
Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια και όχι από το γεγονός και μόνο ότι βρίσκονται στο Αιγαίο, όπως για παράδειγμα νησιά σαν τη Μύκονο και τη Ρόδο."
Αντίθετα τόσο η Κατερίνα Περλεπέ, όσο και ο Σίμος Κεδίκογλου, με γραπτές δηλώσεις τονίζουν ότι συνυπέγραψαν τόσο τη δήλωση, όσο και την ερώτηση στη Βουλή για τους μειωμένους συντελεστές  Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, ζήτημα που αφορά και τη  Σκύρο.
Το επίμαχο σημείο της δήλωσης, το οποίο από αρκετούς δημοσιογράφους Αθηναϊκών ΜΜΕ ερμηνεύτηκε ως σαφής πρόθεση μη ψήφισης του μνημονίου είναι το εξής:
"Οι νησιώτες Βουλευτές δηλώνουμε ρητά ότι δεν δεχόμαστε την κατάργηση ενός μέτρου που συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της βιωσιμότητας των νησιών μας, και καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να την αποφύγει."
Ωστόσο νεότερες πληροφορίες φέρνουν την Κατερίνα Περλεπέ και τον Σίμο Κεδίκογλου μέσα στη λίστα των βουλευτών, που θα ψηφίσουν τελικά τα νέα μέτρα. Υπερσίγουρος είναι, μετά και την τοποθέτησή του για τον ΦΠΑ στα νησιά και ο Συμεών Κεδίκογλου.  
Σίγουρα δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα ο Γιώργος Μαρίνος του ΚΚΕ και πιθανότατα το ίδιο θα πράξει και η Ουρανία Παπανδρέου του ΛΑ.ΟΣ, πειθαρχώντας στην άποψη του αρχηγού του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη.











Πηγή:Egnomi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...