Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκαν Βορίδης - Γεωργιάδης αλλά ψηφίζουν τα μέτρα - Όχι στα μέτρα από Ροντούλη




Από τους 4 υπουργούς του ΛΑΟΣ, δύο εξ αυτών ανακοίνωσαν πως θα υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα, προκαλώντας μείζον πολιτικό θέμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Μετά τις σαφές θέσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ πως θα καταψηφίσει το μνημόνιο και πως θα είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑΟΣ, ήρθε η πρώτη παραίτηση από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριο Ροντούλη.

Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλης δηλώνει πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η παραμονή του στην κυβέρνηση είναι ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα. Και σημειώνει πως "συνεπώς νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησης μου διατηρώντας στο ακέραιο την εκτίμηση και το σεβασμό έναντι του προσώπου σας". Ο κ. Ροντούλης στην επιστολή του ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για την τιμή.

Ωστόσο, η έκπληξη ήρθε λίγο αργότερα από τους δύο υπουργούς του ΛΑΟΣ, Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον κ. Παπαδήμο στο γραφείο του και του ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους, αλλά δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τη κυβέρνηση Παπαδήμου.

Αυτό αποτελεί σαφέστατη διαφοροποίηση από την επίσημη γραμμή του κόμματος που είχε χαράξει ο κ. Καρατζαφέρης και σίγουρα οι επόμενες ώρες για το κόμμα του ΛΑΟΣ είναι κρίσιμες.

Στην επιστολή του ο κ. Βορίδης αναφέρει πως επειδή η τοποθέτησή του στο αξίωμα του υπουργού πηγάζει από πρόταση του κ. Καρατζαφέρη που δήλωσε ότι δεν θα υπερψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, είναι υποχρεωμένος να θέσει την παραίτησή του. Αναφέρει ωστόσο, πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της για τη σωτηρία της χώρας.

Στο ίδιο μήκος και ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε πως και από τη θέση του βουλευτή θα στηρίξει την προσπάθεια του κ. Παπαδήμου για το συμφέρον της χώρας.

Πάντως, ο κ. Ροντούλης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα, πιστός στην κομματική γραμμή, ενώ οι πληροφορίες θέλουν πως και ο άλλος υπουργός του ΛΑΟΣ, κ. Γεωργίου που δεν έχει παραιτηθεί ακόμα θα καταψηφίσει τα μέτρα.


Πηγή:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...