Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Άρχισε η “ανταρσία” σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – Δεν ψηφίζουν τα μέτρα βουλευτές και παραιτούνται


Αντάρτικο φαίνεται πως στήνουν πλέον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρά τις δηλώσεις των αρχηγών τους για κομματική πειθαρχία αλλά και διαγραφής τους από το κόμμα αν δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.
Με επιστολή του στον προέδρο της Βουλής, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρης Βαρβαρίγος ανακοίνωσε την παραίτηση του.

Πιο τολμηρή όμως ήταν πριν από λίγο η βουλευτής Α' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, Πέμη Ζούνη  όπου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είπε: " Μετά απο δυόμισυ χρόμια προσπαθειών,δεν εξυπηρέτησα την Ελλάδα".

Όχι στο νέο μνημόνιο είπε κατά την ομιλία της η βουλευτής Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου. Μάλιστα κατά την ομιλία της υπήρξε και μια φραστική ένταση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδικότερα, η κ. Αράπογλου διερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, γιατί αφού το νέο μνημόνιο συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο, κατέληξαν σε αυτό τέσσερις ώρες πριν το EUROGROUP και οι βουλευτές ενημερώθηκαν γι' αυτό, όπως είπε η κ. Αράπογλου, τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο κ. Παπανδρέου και επισήμανε ότι αυτό το οικονομικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων και επεξεργασίας τεσσάρων μηνών.

Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: "Όποιος ήθελε δημοψήφισμα, που είναι δημοκρατική διαδικασία, ας με στήριζε. Μη μου μιλάς για δημοκρατία και αν έχω δημοκρατική συνείδηση. Να ξέρουμε ποιοι είναι οι εχθροί μας. Το πρόβλημα δεν είναι η εσωκομματική δημοκρατία, εμείς παλεύουμε με τις αγορές."

Στη συνέχεια, η κ. Αράπογλου ανέφερε, κλείνοντας την τοποθέτησή της ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τίποτα που μεταφέρει τα βάρη της παλαιάς στη νέα γενιά, η οποία δεν έχει βρει ακόμα δουλειά και που θα δομήσει τη γενιά των 300-400 ευρώ και της νέας μετανάστευσης.

"Η απόφασή μου δεν σχετίζεται με αποφάσεις άλλων, διότι την έχω πάρει μόνη μου", συμπλήρωσε σχετικά και υπογράμμισε ότι την ύστατη στιγμή στο θέμα των εργασιακών μπορούν να γίνουν διαφοροποιήσεις.


Όμως στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες θα μετρήσουν κι άλλες απώλειες ψήφων στην αυριανή ψηφοφορία.

Ανάμεσα τους η παραιτηθείσα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης και ο Δημήτρης Κουσέλας.

Πηγη:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...