Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

''Δυσκοίλια'' ικανοποίηση στη Γερμανία!



Γερμανοί αριστεροί βλέπουν να ''πέφτει'' πείνα στην Ελλάδα, όταν τα Γερμανικά μέσα ανακατεύουν την έγκριση της λιτότητας από τη Βουλή με τις σκηνές αποκάλυψης έξω από αυτήν.

''Το κοινοβούλιο ψηφίζει την εντολή για περικοπές-Οδομαχίες πριν από την ψηφοφορία'' είναι ο τίτλος του Der Spiegel, ενώ η Bild γράφει για μοιραία νύχτα στην Ελλάδα σε ρεπορτάζ με τίτλο ''Η Αθήνα φλέγεται- το κοινοβούλιο εγκρίνει το πακέτο περικοπών''.
Το συνήθως προκλητικό Focus, αυτή τη φορά δεν μας δείχνει το ...σηκωμένο δάχτυλο και στην online έκδοσή του μιλάει για ''Τράπεζες καφέ και καταστήματα στις φλόγες. Κουκουλοφόροι προκαλούν μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας την ώρα τη συζήτησης στη Βουλή''.

Η Γερμανική Αριστερά και ο κίνδυνος λιμού για την Ελλάδα


Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο πρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πείνας στην Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
''Είναι ανεύθυνο να προσπαθεί κανείς με τα λόγια να προκαλέσει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη'', λέει ο κ. Έρνστ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung.
Το στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα εισάγει πολλά τρόφιμα και φάρμακα και εφόσον οι εισαγωγές αυτές δεν πληρώνονται από τη μια μέρα στην άλλη με ευρώ τότε η Ελλάδα απειλείται με επισιτιστική κρίση και κρίση στο πεδίο της δημόσιας υγείας. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και μία έντιμη απομείωση του χρέους αποφαίνεται ο πρόεδρος της Αριστεράς.


Πηγή:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...