Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Χομς



Οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 4 αμάχους καθώς συνεχίζεται ο βομβαρδισμός πολλών σουνιτικών συνοικιών της πόλης, σύμφωνα με ακτιβιστές.
"Πρόκειται για τον σφοδρότερο βομβαρδισμό από τότε που ξεκίνησε η επίθεση στη Χομς πριν έξι ημέρες. Στους τέσσερις (νεκρούς) περιλαμβάνεται μία 55χρονη γυναίκα. Σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε το κτίριο στο οποίο διέμεναν στη Μπαμπ Αμρ", πρόσθεσε ο ακτιβιστής Μοχάμαντ Χάσαν σε τηλφωνική του επικοινωνία από τη Χομς με το Ρόιτερς.

Στο μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ του συριακού στρατού και λιποτακτών κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Καθώς μαίνονταν οι μάχες ακουγόταν στην περιοχή Ριφ της Δαμασκού ο ήχος από τα πολυβόλα και τις εκρήξεις, όπως δήλωσε ο Χάνι Αμπντουλά, ένας ακτιβιστής από τη συριακή πρωτεύουσα.

Εξάλλου ακτιβιστές από τον βόρειο Λίβανο σημείωσαν ότι από τα ξημερώματα σήμερα ακούγονται βομβαρδισμοί από το Κουσάιρ, που βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο.

"Τα συριακά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Κουσάιρ από τα ξημερώματα γιατί πολλοί ακτιβιστές και λιποτάκτες που βρίσκονταν στις συνοικίες αλ Χαλιντίγιε και Μπαμπ Αμρ (της Χομς) έχουν καταφύγει εκεί", δήλωσε ο Άμπου Ράαντ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Το συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία "θα εξαλειφθεί η τρομοκρατία" και "θα κυνηγηθούν όσοι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών".

Χθες Παρασκευή τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Συρία, μεταξύ αυτών και 28 στο Χαλέπι από μία διπλή βομβιστική επίθεση σε δύο κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας 235 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή.


Πηγη:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...