Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ρουμανία: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μπασέσκου



Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και χθες σε όλες τις μεγάλεις πόλεις της Ρουμανίας κατά του κυβερνώντος Δημοκρατικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PDL) και του προέδρου της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου.

Στην πόλη Ποτοσάνι, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, οι διαδηλωτές ζήτησαν πρόωρες εκλογές και την παραίτηση του προέδρου της χώρας και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες παρ’ ότι αντικαταστάθηκε ο πρωθυπουργός.

Στο κέντρο της πόλης Σιμπίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά του Τράιαν Μπασέσκου και της κόρης του Έλενα, η οποία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Σιμπίου Δεκέμβριος 1989» Μιρτσέα Μπούκουρ δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις δεν θα σταματήσουν, αν δεν παραιτηθεί «η κυβέρνηση του Τράιαν Μπασέσκου».

Στην πόλη Αλεξάντρια στη νότια Ρουμανία, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχοι. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν σφυρίχτρες, φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας και ζήτησαν πρόωρες εκλογές.

Στην πόλη Μπίστριτα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας και του γενικού γραμματέα του PDL, Ιόαν Ολτέαν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου.

Στο κέντρο της πόλης Πλοέστι συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές με σφυρίχτρες και βουβουζέλες κρατώντας τη ρουμανική σημαία και φώναξαν συνθήματα όπως «Βουκουρέστι, θυμήσου. Το Πλοέστι είναι στο πλευρό σου. Κάτω ο Μπασέσκου», «Παραιτήσου!» και «Πρόωρες εκλογές».

Την παραίτηση του Τράιαν Μπασέσκου ζήτησαν και οι κάτοικοι της Σλάτινα που διαδήλωσαν μπροστά από το κτίριο της Παλιάς Νομαρχίας. Για μία ώρα οι διαδηλωτές φώναζαν «Κάτω ο Μπασέσκου», «Κάτω ο Ουνγκουρεάνου», «Κάτω η μαφία»., «Αλληλεγγύη», «Θέλουμε πρόωρες εκλογές». Στο τέλος της συγκέντρωσης ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα και δήλωσαν ότι θα κατεβαίνουν καθημερινά στους δρόμους μέχρι να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της χώρας Τράιαν Μπασέσκου πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις Ντρομπρέτα Τούρνου Σεβερίν και Αράντ.

Πηγή:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...