Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύουν τα χρήματα της Ελλάδας – Μετά το “ναι” το Eurogroup αποφασίζει για ειδικό λογαριασμό!Το... “τυρί” και η “φάκα” στην ίδια ... συσκευασία.
“Τυρί” η... σωτηρία δια του μνημονίου, “φάκα” η δημιουργία ειδικού λογαριασμού στον οποίο θα μπαίνουν τα χρήματα του νέου δανείου-μαμούθ και κάθε τόσο οι εταίροι-δανειστές θα κρίνουν εάν θα διατεθούν στην στην Ελλάδα και για ποιο σκοπό, με βάση τη συμμόρφωση την χώρας στα όσα προβλέπει το Μνημόνιο. Με όλα τα φώτα να έχουν πέσει πάνω στον επίτροπο-κυβερνήτη που πρότειναν οι Γερμανοί, το σχέδιο για τον δεσμευτικό λογαριασμό πέρασε στα ... ψιλά.

Κυρίως εντός Ελλάδος. Λέξη δεν ελέχθη από τους ρήτορες-υπερασπιστές του λαού.

Έτσι οι πληροφορίες λένε τώρα ότι μαζί με το “ναι” των ευρωπαίων στη νέα δανειακή σύμβαση μετά το “ναι” της Βουλής στο νέο Μνημόνιο θα έρθει και ο λογαρισμός.

Το Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης αναμένεται να συζητήσει και να διαμορφώσει τους κανόνες για τη λειτουργία του σχεδίου.

Εκτός από τη Γερμανία, που φέρεται και πάλι ως εμπνευστής του σχεδίου, το σχέδιο για τον δεσμευτικό λογαριασμό γίνεται, όπως φαίνεται, δεκτό και από τις βόρειες χώρες, αλλά και από την Κομισιόν και το ΔΝΤ.


Πηγή:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...