Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Ετοιμάζουν μηνύσεις σε περίπτωση που χαθούν τα δεδομένα των χρηστών από το MegauploadO EFF απειλεί με μηνύσεις όλους τους υπεύθυνους για τυχόν διαγραφή δεδομένων από τους servers του Megaupload...
Ο οργανισμός Electronic Frontier Foundation (EFF) ζήτησε επίσημα από όσους εμπλέκονται στην υπόθεση του Megaupload, να απέχουν από τη διαγραφή των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε μισθωμένους διακομιστές και σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Σε μια επιστολή που εστάλη στην Εισαγγελία της Ανατολικής Virginia των Η.Π.Α. και στους δικηγόρους του Megaupload, ο οργανισμός ζητά όλα τα δεδομένα που βρίσκονται στους διακομιστές, να διατηρηθούν. 

Όπως υποστηρίζει ο οργανισμός αυτό πρέπει να γίνει για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα στις δίκες, αλλά και ως υποχρέωση προς τους «αθώους» χρήστες, των οποίων τα δεδομένα έχουν χαθεί.

Όταν η κυβέρνηση «έκλεισε» το Megaupload στις 19 Ιανουαρίου και ζήτησε από τη Νέα Ζηλανδία να συλλάβει τους διαχειριστές της ιστοσελίδας, το έπραξε χωρίς καμία ειδοποίηση προς τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούσαν για απολύτως νόμιμους σκοπούς. Όσον αφορά τα δεδομένα, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν έχει δεσμεύσει τα αρχεία από τους διακομιστές και ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εταιρείας που τους διαχειρίζεται. 

Το Megaupload όμως δεν είναι σε θέση να πληρώσει την εταιρεία που διατηρεί τους διακομιστές και εκείνη μπορεί να διαγράψει τα δεδομένα οποιαδήποτε στιγμή (η εταιρεία που διαχειρίζεται τους διακομιστές υποστηρίζει ότι δεν θα πράξει κάτι τέτοιο πριν ειδοποιήσει τους ενδιαφερόμενους).

Πηγή:secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...