Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Oι Anonymous διέρρευσαν κωδικούς πρόσβασης της ιρλανδικής κυβερνητικής ιστοσελίδαςH ομάδα χάκερ Anonymous έκλεψε και δημοσίευσε κωδικούς πρόσβασης του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας.
Η ομάδα των χακτιβιστών Anonymous πραγματοποίησε επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας και δημοσίευσε κωδικούς πρόσβασης που ανήκουν σε υπαλλήλους και αξιωματούχους.

Οι hackers ονόμασαν την επιχείρηση «#OpIreland» και στόχος της είναι οι κυβερνητικές ιστοσελίδες της Ιρλανδίας ως διαμαρτυρία κατά του SOPA. Κοινοποίησαν τα ονόματα χρηστών, τους κωδικούς πρόσβασης και τα email που ανήκουν σε 19 λογαριασμούς, στο pastebin.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι υπήρξε “κάποια ασυνήθιστη δραστηριότητα” στην ιρλανδική ιστοσελίδα Aid, η οποία από τότε βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Μετά τον έλεγχο σχετικά με το κατά πόσο ήταν ισχυροί οι κωδικοί που παραβιάστηκαν, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες έκαναν χρήση πολύ απλών κωδικών όπως “password” “password1” και αρκετών παρόμοιων. Αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι υπάλληλοι συνεχίζουν να αγνοούν τους διαδικτυακούς κινδύνους ασφάλειας.

Πηγή:Secnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...