Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Στα δικαστήρια για την πατρότητα του web!


Όλοι γνωρίζαμε τον Tim Berners Lee ως τον πατέρα του world wide web αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος που αποφάσισε να του αμφισβητήσει δικαστικά τον τίτλο.
Πρόκειται, σύμφωνα με το proho.gr, για τον Michael Doyle ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε καταθέσει ήδη από το 1994 αίτημα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από τον παγκόσμιο ιστό. Αίτημα μάλιστα το 1998, έγινε αποδεκτό.

Μάλιστα η εταιρεία του, Eolas Technologies, έχει καταθέσει αγωγές εναντίον δεκάδων ιντερνετικών κολοσσών -ανάμεσα τους Google, Yahoo και Microsoft- για πατέντες που αφορούν διάφορες λειτουργίες του διαδικτύου, όπως είναι η παρακολούθηση online videos ή η αυτόματη εμφάνιση προτεινόμενων όρων αναζήτησης κατά την πληκτρολόγηση.

Αν και ακούγεται πολύ παράξενο, ενδεχομένως οι ισχυρισμοί του Michael Doyle να έχουν κάποια βάση. Πριν μερικά χρόνια έγινε δεκτή αγωγή την οποία είχε καταθέσει εναντίον της Microsoft από την οποία αποκόμισε 30 εκατομμύρια δολάρια. Αν λοιπόν τα καταφέρει και τώρα, είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένας πάρα πολύ πλούσιος άνθρωπος.

Πηγή:Real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...