Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται το μακελειό στη Συρία!


 
Ενενήντα νεκροί είναι ο απολογισμός από την αντιπολίτευση για τις συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις, μόνο για την Παρασκευή.

Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών-δυνάμεων ασφάλειας "προκαλούν τις τελευταίες λίγες ώρες 50 νεκρούς, σε όλη τη Συρία", αναφέρουν πηγές της αντιπολίτευσης μιλώντας σήμερα στο Γερμανικό πρακτορείο.

"Ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός σκοτώθηκε σήμερα από ενόπλους, που διέφυγαν, μπροστά από τη σπίτι του στη Δαμασκό", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο Sana.

"Δεν έχει προηγούμενο η ενέργεια", σχολίασε το πρακτορείο.

Πρόκειται για τον ταξίαρχο Ισα αλ Κούλι, τον διοικητή στρατιωτικού νοσοκομείου στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Η Χομς, βομβαρδίζεται για έβδομο πλέον 24ωρο.

"Οι νεκροί από τα σφοδρά πυρά ανήλθαν ήδη στους 35", όπως κατήγγειλαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην περιοχή μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο. "Από τα πυρά έχουν σκοτωθεί μία μητέρα, μαζί με τα τέσσερα παιδιά της, στο προάστιο Μπάμπα Αμρ".

Τώρα, οι δυνάμεις ασφάλειας εστιάζουν στο να καταπνίγει η λαϊκή εξέγερση στα περίχωρα της Δαμασκού και στην Ζαμπάντανι και την κοιλάδα της (είναι κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο), πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Αναφέρονται, μάλιστα, έξι νεκροί στην περιοχή της Δαμασκού και ισάριθμοι σε εκείνη της Ζαμπάντανι.

Από "διπλή" βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, στο Αλέπι χθες, σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.

Η αντιπολίτευση σχολιάζει, σήμερα, ότι "στήθηκε προβοκάτσια" των κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας, ώστε "να γίνει ένας αντι-περισπασμός, σε σχέση με τον πολυήμερο φονικό βομβαρδισμό στην Χομς".

Στο διπλωματικό πεδίο

Στο Κάιρο, συγκεντρώνονται καθ όλη τη σημερινή μέρα οι υπουργοί Εξωτερικών των μελών του Αραβικού Συνδέσμου, που αύριο Κυριακή θα συνεδριάσουν, με τη συριακή κρίση στην ημερήσια διάταξη.

Έχουν ήδη αποσυρθεί από το συριακό έδαφος οι παρατηρητές του διεθνούς οργανισμού.

Εξ άλλου από μεθαύριο Δευτέρα, με θέμα τη συριακή κρίση, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις στην 193μελή Γενική συνέλευση του ΟΗΕ, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Πηγή:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...