Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Υπόγειος πόλεμος στη φαρμακοβιομηχανία!Κόντρα για τις μειώσεις τιμών των φαρμάκων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο έχει ξεσπάσει στους κόλπους της φαρμακοβιομηχανίας.
Οι έλληνες εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων διαμαρτύρονται ότι χτυπιούνται μόνο τα ελληνικά φάρμακα και τα εισαγόμενα προστατεύονται.

Ειδικότερα η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εξαφανίζει την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων και δεσμεύει τη χώρα στο να είναι εξαρτημένη από τα εισαγόμενα φάρμακα.

Η ΠΕΦ μιλά για σκάνδαλο προστασίας των ξένων φαρμάκων αφού όπως υπογραμμίζει: «Γιατί στο νέο Μνημόνιο προβλέπονται μειώσεις πάνω από 40% στις τιμές των φθηνών off-patent φαρμάκων αφήνοντας ουσιαστικά αλώβητα τα πρωτότυπα που αφορούν στο 70%(!) της φαρμακευτικής δαπάνης προβλέποντας μειώσεις μόνο 8%. Η προκλητική αυτή διακριτική μεταχείριση έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο σάλο και καταγγέλλεται ως τεράστιο σκάνδαλο».
 
Σε ότι αφορά στη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία που προωθείται από κυβέρνηση και τρόικα οι έλληνες φαρμακοβιομήχανοι αναφέρουν ότι είναι μέτρο που ενισχύει τις ξένες εταιρείες: 
 
«Η συνταγογράφηση με δραστική αποτελεί ή όχι μέτρο κατευθυνόμενης ενίσχυσης και προστασίας των νεότερων εισαγόμενων φαρμάκων; Ενισχύει ή όχι την ούτως ή άλλως προνομιακή σχέση και τους διαύλους επικοινωνίας των πολυεθνικών με την ιατρική κοινότητα;»
 
Τέλος η ΠΕΦ κάνει έκκληση να αποσυρθούν τα καταστροφικά μέτρα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Πηγή:Iatropedia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...