Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η Αντζελίνα Τζολί δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν...


Η Αντζελίνα Τζολί διαβεβαιώνει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα ότι δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν με την ταινία της "Στη Χώρα του Αίματος και του Μελιού", την οποία η κοινή γνώμη στη Σερβία εξέλαβε εν γένει ως "αντισερβική"."Δεν ήθελα πραγματικά να πληγώσω κανέναν ή να είμαι εμπαθής απέναντι σε οποιονδήποτε", δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα του Βελιγραδίου "Πολίτικα".

Η ταινία αυτή, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της διάσημης ηθοποιού προβλήθηκε φέτος, εκτός συναγωνισμού, στην Μπερλινάλε. Θέμα της ταινίας είναι η βία που υπέστησαν οι γυναίκες κατά τον πόλεμο της Βοσνίας.

"Οι Σέρβοι μπορούν να κρίνουν (την ταινία) όπως την καταλαβαίνουν, όμως ελπίζω ότι θα πάνε να την δουν με ανοιχτό πνεύμα και ότι δεν θα την εκλάβουν ως κάτι που έγινε εναντίον τους", πρόσθεσε.

Η Αντζελίνα Τζολί αναμένεται να παρουσιάσει μαζί με τον σύζυγό της Μπραντ Πιτ την ταινία της στο Σαράγεβο, στη Βοσνία, στις 14 Φεβρουαρίου σε αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 20.000 θεατές, ανακοίνωσε η εταιρεία διανομής της ταινίας Blitz Film.

Τρεις ημέρες αργότερα η Αμερικανίδα ηθοποιός θα παρουσιάσει την ταινία της σε μια κινηματογραφική αίθουσα του Ζάγκρεμπ όπου θα συνοδεύεται από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, οι οποίο κατάγονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Στη συνέχεια η ταινία θα προβληθεί στις αίθουσες και των δύο χωρών.

Την ταινία, η οποία προβλήθηκε ήδη το Δεκέμβριο σε κινηματογράφο του Σαράγεβο για μία εβδομάδα, χαιρέτισαν ενώσεις μουσουλμάνων θυμάτων του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995), αλλά καταδίκασαν ως "αντισερβική" ενώσεις Σέρβων.

Αυτή αφηγείται την ερωτική σχέση μιας νεαρής μουσουλμάνας (Ζάνα Μαριάνοβιτς) με έναν Σέρβο (Γκόραν Κόστιτς), οι οποίοι βρίσκονται στα αντίθετα στρατόπεδα μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Σύμφωνα με τοπικές ενώσεις, περίπου 20.000 γυναίκες (50.000 σύμφωνα με την ηθοποιό η οποία επικαλείται διάφορους διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ), στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνες, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν περίπου 100.000 άνθρωποι. 

Πηγή:Real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...