Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Η Γερμανία για τις παραιτήσεις στην Ελλάδα: "Τίποτα δεν αλλάζει"Από την πλευρά τουι ο Σόιμπλε ζήτησε τη δέσμευση όλων των πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου κληθείς να σχολιάσει τις παραιτήσεις των ελλήνων υπουργών δήλωσε πως τίποτα δεν αλλάζει και πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αυτή η δήλωση θεωρείται άλλο ένα μέσο πίεσης, καθώς με προκλητικό τρόπο η Γερμανία δείχνει πως αδιαφορεί για την πολιτική κρίση στη χώρα και ενδιαφέρεται μόνο να δει να γίνονται νόμος τα μέτρα της συμφωνίας.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας απόψε στο γερμανικό δίκτυο RTL ζήτησε τη διασφάλιση της εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και την δέσμευση των πολιτικών αρχηγών,  "ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών".
 
Πρόσθεσε δε ότι «δεν πρόκειται για κάτι υπερβολικό» και παρέπεμψε στα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, ενώ έθεσε την ψήφιση των μέτρων από την ελληνική Βουλή ως προϋπόθεση για την έγκριση της βοήθειας. Οι χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορούν να αναλάβουν τόσο υψηλές υποχρεώσεις εις βάρος των φορολογουμένων τους, όταν δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

«Εμείς», τόνισε, «δεν θέλουμε να βασανίσουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα λιτότητας. Πρόκειται για προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μία σωστή οικονομική ανάπτυξη ώστε να μπορέσει κάποτε η χώρα να διαχειριστεί τα χρέη της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ρίχνουμε δισεκατομμύρια σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή δεν εγκρίνει το πακέτο μέτρων, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτή τη βοήθεια».

Πηγή:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...