Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας το Σάββατο στην ΚΟ;



Η ΝΔ φαίνεται να παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες χωρίς όμως να παίρνει ανοιχτά θέση. Τι θα γίνει το Σάββατο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Μετά το χθεσινό διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά που ζητούσε και πάλι εκλογές, η ΝΔ παρακολουθεί τις εξελίξεις στην κυβέρνηση, στην οποία και συμμετέχει, χωρίς όμως να σχολιάζει ευθέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την λεωφόρο Συγγρού η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απόλυτα τον πρωθυπουργό και την θέση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Μάλιστα δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις Καρατζαφέρη και τις παραιτήσεις των υπουργών ενώ σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό διαμηνύουν ότι έχουν εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.

Το νέο τοπίο εξετάστηκε σε σύσκεψη στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού. Η Ν.Δ. διατηρεί τους υπουργούς της ενώ αναγνωρίζει ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό στενότερο ή ευρύτερο. Παράλληλα επιμένει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη των εκλογών.

Στις 11.30 π.μ. το Σάββατο στη Βουλή, θα γίνει τελικά η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που αναβλήθηκε σήμερα, λόγω της κρίσιμης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ανοιχτό δε παραμένει αν ο κ. Σαμαράς θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας όπως ζητούν αρκετοί βουλευτές.

Ωστόσο το μεσημέρι είχαμε ήδη την πρώτη «γαλάζια» απώλεια στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

«Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο Δημήτρης Σταμάτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του χρέους.

Πηγή:Newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...